On som?
Carrer Sardenya
Fort Pienc
08013 Barcelona
Contacte
gestio@bonabarcelona.com
Tel: 620 14 55 09
Back

Les bases d’un lloc web

En aquesta primera entrada, us volem parlar de la base per iniciar-vos a formar part del món web.  Començarem explicant que és això del “hosting” i del “domini”.

Què és el domini

És la manera més fàcil de trobar-vos a internet amb el vostre nom.  Els dominis, de fet, son una sèrie de números que el servidor d’internet t’ha assignat (la vostra adreça IP), però afortunadament es van inventar els dominis.  Imagineu-vos tenir que memoritzar i entrar tota una sèrie de números cada cop que volem accedir a un lloc web. Gran invent!

Per fer servir un domini, t’has de registrar reservant-lo prèvia verificació que el nom està disponible, i fer-ho per un periode de temps determinat. Normalment es va renovant cada any, però existeix la possibilitat de “reservar-lo” per més temps i així no s’ha de patir perque ningú us “agafi” el nom, ja que us obligaria a canviar el vostre i podria representar una mica confús als visitants del vostre lloc web de cara a indentifar la vostra marca.

Els preus de contractació dels dominis dependrà de l’extensió que volgueu tenir, és a dir el que vindria després del puntet del nom: www.bonabarcelona.cat, en el nostre cas tenim el .cat, però podeu tenir:   .es, .com, .online  i una llarga llista que es pot consultar quan estas fent la compra del domini i decidir-ho en el moment. Quan ho consulteu, veureu que els preus varien considerablement segons l’escollit, però això ja és una opció personal o empresarial que heu de valorar vosaltres.

Si el contracte ho feu amb nosaltres, tota aquesta gestió us la podeu estalviar i us assessorariem per a la millor elecció segons les vostres necessitats.

Què és el hosting

També haureu sentit el nom d’allotjament, és el mateix.

L’allotjament és imprescindible per tal de poder publicar el vostre lloc web a internet.  És el lloc on es magatzemen totes les dades del vostre lloc web als seus “servidors” i envien aquesta informació per quan algú escriu el nom de la vostra empresa (el vostre domini) us puguin trobar.

Una altre funció bàsica és la de protegir les teves dades de qualsevol atac maliciós al teu lloc web. 

La contractació del vostre allotjament dependrà molt de la complexitat del vostre lloc web, és a dir, de la quantitat de dades que necessita magatzemar . És important escollir molt bé la capacitat que voleu contractar ja que sinó podrieu colapsar-ho, i el vostre lloc web deixar de funcionar correctament o símplement no funcionar.

Dins de les tarifes que s’ofereixen hi han molts serveis que estan o no inclosos depenent de la tarifa escollida.  És també important valorar molt bé quins son els serveis que volem incloure per no trobar-nos amb problemes en un futur.

A Bona Barcelona treballem amb un proveïdor de confiança i prestigi reconegut que ens dona la tranquil·litat de no tenir problemes futurs amb els llocs web dels nostres clients.

Si vols més informació d’aquest servei, et podem ajudar encantats.

Per tant, hosting i domini van de la ma

Un domini sense hosting el teu lloc web no existirà a internet.   Un hosting sense domini, no sabrà on enviar-te per accedir al teu lloc web.

Nosaltres recomanem contractar els dos serveis en un mateix proveïdor, així us estaviareu haber de fer vinculacions que en alguns casos poden arribar a donar problemes.

Esperem que us hagi estat d’utilitat aquest petita entrada al món web.

Salut!

Bona Barcelona