rev_slideralias=”coffee-find-us”][/rev_slider]

http o https?

Quan entres a la teva web et diu que el teu lloc web no és segur?  Li falta la “s” a la teva URL? Si és el teu cas, hauries de solucionar-ho el més aviat possible ja que el teu lloc web està desprotegit tant per a tu com per qualsevol que hi acceixi.   Això vol dir que la conexió entre el teu lloc web i el servidor on el tens allotjat no està xifrat. És a dir, que no té instal·lat un servidor de seguretat SSL.

SSL correspon a les sigles en anglès que volen dir: “Secure Socket Layer” que traduit seria: “Capa de ports segurs”

Tenen la funció de xifrar la informació. Les dades que van amunt i avall per internet estan xifrades amb una clau de seguretat.

També tenen la funció d’autentificar la identitat i credencials d’un lloc web.  Això dona la seguretat al visitant del lloc web de que no està en un lloc duplicat o fals.

Com veus, és bàsic tenir el certificat SSL, i sobre tot quan es maneguen un munt de dades de clients i els vostres propis d’empresa.

A Bona Barcelona oferim aquest servei fent la gestió de tramitació d’aquest certificat.  És un tema important, per tant val la pena que que li dediquis atenció.

Vols deixar algun comentari? Ens agradarà saber la teva opinió o necessitat.

Ens veiem a la propera entrada!

Salut

Bona Barcelona

I ara tot s’haurà de fer en format digital???!!!  

No, encara que la societat cada cop està més digitalitzada, hem de ser conscients que encara hi han moltes persones que per edat o altres circunstàncies no domina el món digital o símplement s’estimen més fer-ho en el format paper i de manera presencial.   Per això també estem els dissenyadors gràfics, com nosaltres, que podem donar aquest servei.   Però avui us parlarem de la versió online.

Els formularis digitals son els que equivaldrien als formularis de paper però amb tot un seguit d’avantatges que us volem detallar a continuació, ja que sovint no som conscients de tot el que es pot fer amb aquets formularis, no son tant sols els de contacte que ja estem tots acostumats a veure, o per subscriure’s a la newsletter, per exemple.  Mireu tot el que es pot fer:

  • Es poden fer tot tipus de pagaments, i encara que no tingueu una botiga online configurant la passarel·la de pagament amb que treballeu, ja podeu vendre i cobrar.  O, si us ho estimeu més, demanar que us facin una transferència.
  • Registrar-se a l’hotel
  • Fer pressupostos
  • Creació de comandes amb preu final a pagar
  • Enquestes
  • Preparar examents i avaluacions
  • Integrar-los amb el vostre compte de Mailchimp
  • Formulari de registre
  • Podem signar digitalment
  • Podem adjuntar documents
  • Tenir control dels formularis enviats, contestats…
  • Incorporar imatges

I moltes més funcions que no les hem indicat aquí per no allargar-nos.

A més, els formularis digitals son més sostenibles ja que estalviem producció de paper, a part de més econòmics pel mateix motiu.  I una altre cosa important,  redueix les cues a les vostres instal·lacions de manera considerable.  Ara ja podem fer els nostres tràmits online des del nostre dispositiu mòbil i des de qualsevol lloc.

Necessiteu un formulari per a la vostra empresa?  A Bona Barcelona podem crear-los a la mida de les vostres necessitats i amb la vostra imatge corporativa incorporada.

Si ens voleu comentar qualsevol cosa referent als formularis digitals, ens ho podeu deixar als comentaris. Moltes gràcies.

Salut!

Bona Barcelona

En aquesta primera entrada, us volem parlar de la base per iniciar-vos a formar part del món web.  Començarem explicant que és això del “hosting” i del “domini”.

Què és el domini

És la manera més fàcil de trobar-vos a internet amb el vostre nom.  Els dominis, de fet, son una sèrie de números que el servidor d’internet t’ha assignat (la vostra adreça IP), però afortunadament es van inventar els dominis.  Imagineu-vos tenir que memoritzar i entrar tota una sèrie de números cada cop que volem accedir a un lloc web. Gran invent!

Per fer servir un domini, t’has de registrar reservant-lo prèvia verificació que el nom està disponible, i fer-ho per un periode de temps determinat. Normalment es va renovant cada any, però existeix la possibilitat de “reservar-lo” per més temps i així no s’ha de patir perque ningú us “agafi” el nom, ja que us obligaria a canviar el vostre i podria representar una mica confús als visitants del vostre lloc web de cara a indentifar la vostra marca.

Els preus de contractació dels dominis dependrà de l’extensió que volgueu tenir, és a dir el que vindria després del puntet del nom: www.bonabarcelona.cat, en el nostre cas tenim el .cat, però podeu tenir:   .es, .com, .online  i una llarga llista que es pot consultar quan estas fent la compra del domini i decidir-ho en el moment. Quan ho consulteu, veureu que els preus varien considerablement segons l’escollit, però això ja és una opció personal o empresarial que heu de valorar vosaltres.

Si el contracte ho feu amb nosaltres, tota aquesta gestió us la podeu estalviar i us assessorariem per a la millor elecció segons les vostres necessitats.

Què és el hosting

També haureu sentit el nom d’allotjament, és el mateix.

L’allotjament és imprescindible per tal de poder publicar el vostre lloc web a internet.  És el lloc on es magatzemen totes les dades del vostre lloc web als seus “servidors” i envien aquesta informació per quan algú escriu el nom de la vostra empresa (el vostre domini) us puguin trobar.

Una altre funció bàsica és la de protegir les teves dades de qualsevol atac maliciós al teu lloc web. 

La contractació del vostre allotjament dependrà molt de la complexitat del vostre lloc web, és a dir, de la quantitat de dades que necessita magatzemar . És important escollir molt bé la capacitat que voleu contractar ja que sinó podrieu colapsar-ho, i el vostre lloc web deixar de funcionar correctament o símplement no funcionar.

Dins de les tarifes que s’ofereixen hi han molts serveis que estan o no inclosos depenent de la tarifa escollida.  És també important valorar molt bé quins son els serveis que volem incloure per no trobar-nos amb problemes en un futur.

A Bona Barcelona treballem amb un proveïdor de confiança i prestigi reconegut que ens dona la tranquil·litat de no tenir problemes futurs amb els llocs web dels nostres clients.

Si vols més informació d’aquest servei, et podem ajudar encantats.

Per tant, hosting i domini van de la ma

Un domini sense hosting el teu lloc web no existirà a internet.   Un hosting sense domini, no sabrà on enviar-te per accedir al teu lloc web.

Nosaltres recomanem contractar els dos serveis en un mateix proveïdor, així us estaviareu haber de fer vinculacions que en alguns casos poden arribar a donar problemes.

Esperem que us hagi estat d’utilitat aquest petita entrada al món web. Si voleu, deixeu-nos als comentaris, així com si teniu algun suggeriment de tema a tractar.  Gràcies!

Salut!

Bona Barcelona

Us donem la benvinguda al nostre blog on farem quatre pincellades sobre temes relacionats amb el món web i  el disseny gràfic, serveis que oferim a Bona Barcelona i que pensem que us poden interessar.

Intentarem donar la informació justa sense extendre’ns excesivament, no som periodistes i per tant no intentarem suplir la seva feina, obviament.  Només volem compartir amb tots vosaltres els nostres coneixements, inquietuts i descobriments.

Si voleu que parlem d’algun tema en concret ens ho podeu fer saber i l’inclourem, sempre que siguem coneixedors del tema en qüestió, es clar.  Ens podeu fer el suggeriment a través del nostre formulari de contacte.

I, si per altre banda, voleu participar amb els vostres escrits també ens els podeu fer arribar omplint prèviament un formulari que us fariem arribar.

Així, doncs, comencem!!!

Salut!

Bona Barcelona